Home NLENAAAA

Samen innoveren in de zorg, doe mee!

This event will be organized in Dutch.

Van 11 t/m 13 april 2019 met 200 deelnemers in één fantastisch weekend aan de prachtige doelstelling gezonde en gelukkige Amsterdammers werken! Samen met patiënten, zorgprofessionals, designers, programmeurs en ondernemers slimme ideeën uitwerken tot échte zorgoplossingen, wie wil dat nou niet?

Wat is een hackathon?

Dutch Hacking Health Amsterdam is een hackathon waarin ongewone teams werken aan buitengewone oplossingen voor het verbeteren van de zorg en gezondheid in Amsterdam.
De teams worden gevormd tijdens de hackathon en bestaan onder andere uit ondernemers, patiënten, zorgprofessionals, ontwerpers, game designers, data crunchers en programmeurs. Tijdens drie energieke dagen werken zij aan hun prototype, met hulp van innovatieprofessionals.
Op de laatste dag van het evenement presenteren de teams hun prototypes aan een jury. Het winnende team doet mee aan de landelijke finale. Teams met veelbelovende prototypes komen in aanmerking om met steun van SIGRA en Amsterdam Economic Board hun concept door te ontwikkelen.

Thema dit jaar: ‘Gezonde en gelukkige Amsterdammers’

Goede gezondheid voor alle Amsterdammers
Amsterdam wil dat alle inwoners er in 2025 twee gezonde levensjaren bij hebben. Dit prachtige doel is alleen bereikbaar door de gezondheid en zorg in de stad te verbeteren. Professionals uit zorg en welzijn, onderzoekers en andere creatieve denkers in de regio hebben net als patiënten vaak goede ideeën over hoe de zorg en gezondheid beter kunnen. Meestal blijft het echter bij een idee.
Dit voorjaar gaan we echter ideeën omzetten in daden: Amsterdam Economic Board en SIGRA, de samenwerkingsorganisatie van zorg- en welzijnsorganisaties in Amsterdam, Amstelveen en Diemen, organiseren dan de eerste editie van Hacking Health Amsterdam.

Wat maakt Hacking Health Amsterdam zo uniek?
Hacking Health Amsterdam is een hackathon waarin ongewone teams werken aan buitengewone oplossingen voor het verbeteren van de zorg en gezondheid in Amsterdam. Tijdens ons evenement staan niet de patiënt en zijn ziekte centraal, maar de burger en zijn gezondheid.
Uniek is de betrokkenheid van een groot aantal zorg- en welzijnspartners. Van dak- en thuisloze opvang tot academisch ziekenhuis, van GGZ tot thuiszorg, alle relevante partijen rondom de burger zijn erbij.
Kortom: een uniek evenement dat je niet moet missen!

Bekijk het filmpje voor een eerste indruk: https://www.youtube.com/watch?v=uIBXGQhACpo

Kijk voor meer informatie op https://dutchhackinghealth.nl/amsterdam/