Home NLENAAAA

Lancering Startup Fest Europe

This news item is only available in Dutch.

Donderdag 18 november vond om 17.30u de lancering plaats van Startup Fest Europe. Neelie Kroes en Constantijn van Oranje “swipeten” een promotievideo de wereld in tijdens een startupbijeenkomst in Rotterdam. 

Startup Fest Europe

Van 24 tot 28 mei 2016 zal heel Nederland in de ban zijn van startups. Overal in het land vinden dan evenementen plaats waar  matchmaking, kennisdeling en inspiratie centraal staan. Met als doel: startups helpen bij het vinden van de juiste investeringen, het aantrekken van talent en het sluiten van deals met het bedrijfsleven. De evenementen worden georganiseerd door de Nederlandse innovatie hubs rondom thema’s waarin Nederland uitblinkt.

IXA neemt deel aan Startup Fest met de Amsterdam Science & Innovation Award. De finale vindt plaats op donderdag 26 mei. 

Nationaal evenement

Er zijn 14 evenementen die onder de gezamenlijke vlag van Startup Fest Europe plaatsvinden. (stand van zaken op 19 november 2015). Op www.startupfesteurope.com vindt u het actuele overzicht. Deze website vormt de entree voor alle geïnteresseerden met informatie over programmering, tickets en andere praktische informatie.

Europees Voorzitterschap

In de eerste helft van 2016 heeft Nederland het Europees voorzitterschap. Innovatie is daarbij een van de hoofdthema’s. Een unieke kans om Nederland op de kaart te zetten als startup hub bij uitstek. Begin dit jaar is er een verkenning uitgevoerd met verschillende spelers uit het startup-ecosysteem zoals investeerders, accelerators, Tech Transfer Offices, het bedrijfsleven en natuurlijk startups. Dit leverde een duidelijk en eensgezind beeld op. De noodzaak en het enthousiasme om gezamenlijk een groots en internationaal Startup Fest te organiseren wordt door alle spelers uit het ecosysteem gevoeld. Een festival met als doel: internationaal uitdragen dat Nederland een ‘walhalla’ is voor ambitieuze startups. Tegelijkertijd vormt het een uitgelezen kans voor de verschillende tech hubs om zich nationaal en internationaal te profileren.

Organisatie

Startup Fest Europe is ondergebracht in een onafhankelijke stichting en wordt geleid door Jim Stolze (oprichter TEDxAmsterdam) en Constantijn van Oranje (vice-president International Circle of Influencers StartupDelta). Het team van StartupDelta ondersteunt hen bij de organisatie, de coördinatie en communicatie van het event. Startup Fest Europe wordt mogelijk gemaakt dankzij de steun van “founding partners” Deloitte, Rabobank, Shell en Ziggo. Ook de Ministeries van Economische zaken en Onderwijs, Cultuur & Wetenschap hebben een financiële bijdrage geleverd.

Deelnemende events

Maandag 23 mei
Startup Gelderland Top50 (Arnhem)
 
Dinsdag 24 mei
Official kick off at Beurs van Berlage (Amsterdam)
Followed by the exclusive VIP dinner
 
Woensdag 25 mei
Techilicious (Delft)
E-commerce Live (Amsterdam)
Dutch Technology Week (Eindhoven)
Hard Tech & Finance (Enschede)
Water Tech Fest (Leeuwarden)
 
Donderdag 26 mei
F&A next (Wageningen)
Energy Fest (Amsterdam)
Campus Party (Utrecht)
Digital Marketing Live (Amsterdam)
Dutch Interactive Awards (Amsterdam)
Exponential Medicine (Nijmegen)
Amsterdam Science & Innovation Event (Amsterdam Science Park)
 
Vrijdag 27 mei
Mobile Convention (Amsterdam)
Campus Party (Utrecht)
 
Zaterdag 29 mei

Startup Fest Final Party (Utrecht)

Website en trailerfilm

Op www.startupfesteurope.com vindt u een actueel overzicht van de evenementen en kunt u de trailer bekijken.