De Innovatie van Inreda Diabetic (kunstalvleesklier) is een van de nieuwe Nationale Iconen

October 29, 2019

De kunstalvleesklier voor mensen met diabetes van Inreda Diabetic is door het kabinet naast twee andere innovaties benoemd tot een van de nieuwe Nationale Iconen. Staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat (EZK) heeft dit onlangs bekend gemaakt. Prof. Hans de Vries van Amsterdam UMC (locatie AMC) is vanaf het allereerste begin betrokken bij Inreda Diabetic.

Visitekaartjes voor onze innovatieve kracht
Staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat (EZK) maakte de drie winnaars op 23 september bekend in het tv-programma De Wereld Draait Door. Staatssecretaris Mona Keijzer (EZK): “Inreda Diabetic, Ioniqa en Hiber zijn Nederlandse oplossingen voor wereldwijde uitdagingen op het gebied van gezondheidszorg, hergebruik van materialen en digitalisering. Deze nieuwe Nationale Iconen zijn visitekaartjes van onze innovatieve kracht. Het zijn uitvindingen van ondernemers met grote economische potentie. Ze geven smoel aan het motto ‘global challenges, Dutch solutions’. We mogen veel van ze verwachten en het kabinet gaat ze daarbij ondersteunen.”

“Deze nieuwe Nationale Iconen zijn visitekaartjes van onze innovatieve kracht. Het zijn uitvindingen van ondernemers met grote economische potentie.” – Staatssecretaris Mona Keijzer (EZK)

Inreda Diabetic – kunstalvleesklier voor mensen met diabetes
De kunstalvleesklier van Inreda Diabetic uit Goor neemt de regulatie van bloedsuikerwaarden (glucose) over van mensen met diabetes type 1. Het apparaat werkt volledig automatisch: de patiënt hoeft niet meer zelf te meten en na te denken over hoeveel en wanneer te spuiten. Een recente test is veelbelovend: 99,2% van de tijd een glucosewaarde binnen de streefwaarden en volledige reductie van te lage bloedsuikers (hypoglycemie). Doel is nu om het product naar de markt te brengen. De daarvoor benodigde CE-certificering volgt naar verwachting in het voorjaar van 2020. Minister Bijleveld is vanuit het kabinet de ambassadeur voor dit Nationale Icoon.

Nationale Iconen
De ontwikkeling van de kunstnier. De uitvinding van bluetooth. De bouw van de Deltawerken. Stuk voor stuk baanbrekende innovaties waar Nederland trots op is. Nationale Iconen hebben de potentie van deze klasse te worden. Lees meer over Nationale Iconen: https://www.nationaleiconen.nl/

AMC Ventures Holding is sinds 2010 als aandeelhouder betrokken is bij Inreda en is erg trots op deze benoeming