Humanities Bootcamp succesvol

December 11, 2020

Eind november hebben studenten van VU en UvA de Humanities Bootcamp succesvol afgerond, een initiatief van Humanities Lab, ACE en IXA. In een intensief programma leerden de beginnende ondernemers de basics over het starten van een eigen bedrijf. Winnaar van de pitchwedstrijd aan het einde van de week is UvA student muziekwetenschappen Sydney Schelvis die met zijn idee om op lokaal niveau muzikanten en podia aan elkaar te verbinden € 500 heeft gewonnen om zijn bedrijf verder te ontwikkelen. De Bootcamp werd gewaardeerd met een 8,6. Een deelnemer: “Ik heb zo veel geleerd in een week. Het voelde alsof ik een volledig jaar heb gedaan”.

Programma en pitchen
Tijdens het programma zijn verschillende sprekers en onderwerpen aan bod gekomen: van het schrijven van een businessplan tot een pitchtraining. De groep jonge ondernemers was zeer divers en de ideeën waren zeer creatief.

Ondanks dat de coronamaatregelen geen fysieke trainingsweek toelieten, verliep het programma online heel goed. Aan het einde van de week hebben de kandidaten hun ideeën gepitcht aan een jury, bestaande uit Davide Lanuzzi, Artie Ramsodit en Astrit Blommenstein.

Winnaars pitchwedstrijd
De winnaar van de pitchwedstrijd is Sydney Schelvis, student muziekwetenschappen aan de UvA, met een plan om op lokaal niveau muzikanten en podia aan elkaar te verbinden. Hij heeft €500 gewonnen om zijn bedrijf verder te ontwikkelen.

Andere deelnemers die in de prijzen vielen waren Jens van Kamp die recentelijk zijn masters stadsgeschiedenis behaalde aan de UvA en zich met behulp van video wil gaan toeleggen op het nog beter zichtbaar maken van de content die musea hebben en student Europese studies Julien Paul Jukema die met zijn compagnon Carolina Posma de maatpakken uit het bedrijfsleven een tweede leven wil geven door deze beschikbaar te maken voor studenten.

Over het Humanities Lab
Het Humanities Lab biedt coaching, trainingen en werkplekken aan beginnende ondernemers met een achtergrond in de geesteswetenschappen. We proberen een inspirerende omgeving te bieden waar ideeën concreet kunnen worden. Ben jij student, alumnus, promovendus of onderzoeker bij de faculteit Geesteswetenschappen, en loop jij met een idee rond wat je verder zou willen uitwerken? Neem dan contact met ons op via: humanitieslab-fgw@uva.nl