VU start-up Gymstory received a loan from Innovation Fund Noord-Holland for the development of a platform for tracking fitness activities

June 28, 2022

Gymstory B.V. heeft een converteerbare lening van €234.000 euro ontvangen van het Innovatiefonds Noord-Holland voor de ontwikkeling van haar platform voor het tracken van fitnessactiviteiten in de sportschool. Het project van Gymstory wordt gefinancierd met co-financiering van Jordy Kool’s Iron Asset Management & Graduate Entrepreneur Fund. Met de financiering kan Gymstory hun Proof-of-Concept technologie testen tijdens een pilot in de eerste sportscholen.   

Het aantal opzeggingen in sportscholen is zeer hoog, mede door het lastig bijhouden van progressie. Gymstory ontwikkelt een innovatieve tracking sensor waarmee fitnessapparatuur eenvoudig wordt gedigitaliseerd, waarna elke gebruiker met de Gymstory app op zijn smartphone ermee kan verbinden en live training feedback kan ontvangen. Hiermee kan progressie door zowel individuele sporters als personal trainers worden gemonitord, wat uiteindelijk leidt tot verbeterde fitness resultaten en meer motivatie. Ook kan Gymstory middels de softwareoplossing individuen beter stimuleren te blijven bewegen, om zo bij te dragen aan een gezondere samenleving. Daarnaast dient het platform als community voor sporters in de sportschool, hulpmiddel voor personal trainers en sportschooleigenaren.

Gymstory is opgericht in 2018 door Lars van der Wal, Mathieu Wernsen & Michael Fahim. Na deelname aan het ACE incubator programma en een samenwerking in een NWO-onderzoeksproject met o.a. de Vrije Universiteit, kan Gymstory nu haar platform valideren in sportscholen.

Lars van der Wal, mede-oprichter van Gymstory: “Wij zijn heel blij met het Innovatiefonds Noord-Holland, het is wederom een bevestiging van ons fitness platform en wij verwelkomen een sterke organisatie die ons zal helpen groeien.”. 

Wouter Keij, directeur Innovatiefonds Noord-Holland: “De oplossing van Gymstory draagt bij aan een gezondere samenleving, door meer mensen gemotiveerd te houden om te sporten. Door betere tracking van activiteit en progressie in de sportschool, kan de volgende stap op dit gebied worden gezet.”

Over het Innovatiefonds Noord-Holland
Het Innovatiefonds Noord-Holland is een initiatief van de Provincie Noord-Holland, de Universiteit van Amsterdam, de Hogeschool van Amsterdam, Amsterdam UMC en Sanquin, met steun door de Europese Unie via het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling. In reactie op de Coronapandemie hebben de EU-regeringsleiders besloten tot het instellen van een herstelprogramma “EU Next Generation”. Onderdeel hiervan is het programma REACT EU, waarmee de EU een groen, digitaal en veerkrachtig herstel van de regionale economie stimuleert. Ook uit het REACT EU fonds heeft het Innovatiefonds middelen ontvangen.

Het fonds ondersteunt ondernemers in de Provincie Noord-Holland met financiering van innovatie in de fase van Proof-of-Concept. Het fonds verstrekt converteerbare leningen. De looptijd van het eerste fondsdeel is 2018-2023. www.innovatiefondsnoordholland.nl

Over Gymstory
Gymstory is opgericht door Lars van der Wal, Mathieu Wernsen & Michael Fahim. Gymstory heeft een digitaal fitnessplatform ontwikkeld voor sportscholen waarmee hun bezoekers worden geactiveerd meer te bewegen. Het team werkt onder andere samen met de Vrije Universiteit voor de ontwikkeling van het platform voor het tracken van fitnessactiviteiten. Voor meer informatie: www.yourgymstory.com